Blog

Studie vindt kankerrisico geassocieerd met UV-nageldrogers

De veiligheid van gelmanicures wordt opnieuw onder de loep genomen nadat een nieuwe studie suggereert dat ze DNA-schade kunnen veroorzaken.

Er wordt gespeculeerd dat de straling van ultraviolette (UV) nagellakdroogapparaten die worden gebruikt bij gelmanicures DNA kan beschadigen en permanente mutaties in cellen kan veroorzaken.Een nieuwe studie versterkt eerdere experimentele onderzoeken dat UV-straling tot huidkanker kan leiden.1 Fotolijst spuitmachine

Studie vindt kankerrisico geassocieerd met UV-nageldrogers

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego bestudeerden het effect van chronische en acute blootstelling op volwassen menselijke huidkeratinocyten, menselijke voorhuidfibroblasten en embryonale fibroblasten van muizen.De belichting bestond uit een UV-nageldroogmachine van 54 W, met zes lampen die UV-fotonen uitstralen voor het uitharden van gelnagellak.

Onderzoekers ontdekten dat een enkele sessie van 20 minuten leidde tot celdood in 20% tot 30% van de cellen.Drie of meer opeenvolgende sessies van 20 minuten doodden 65% tot 70% van de blootgestelde cellen.Alle resterende cellen ondervonden mitochondriale en DNA-schade, resulterend in patronen die indicatief zijn voor huidkanker bij mensen.Genomische profilering onthulde hogere niveaus van somatische mutaties in de bestraalde cellen en mutatiepatronen geassocieerd met melanoom.

Omdat het onderzoek niet werd uitgevoerd op levende deelnemers, merkten de auteurs van het onderzoek op dat er niet genoeg gegevens waren om een ​​verhoogd risico op kanker of de gebruiksfrequentie die daarmee gepaard gaat, overtuigend te kwantificeren.

“Alles bij elkaar genomen suggereren onze experimentele resultaten en het eerdere bewijsmateriaal sterk dat de straling die wordt uitgezonden door UV-nagellakdrogers handkanker kan veroorzaken en dat UV-nagellakdrogers, vergelijkbaar met zonnebanken, het risico op vroegtijdige huiduitslag kunnen vergroten. kanker”, concludeerden de auteurs.

Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration UV-lampen classificeert als ‘laag risico als ze worden gebruikt zoals voorgeschreven’, wijst eerder bewijs op een geldig risico op plaveiselcelcarcinoom door UV-drogers.2 De American Academy of Dermatology Association beveelt de volgende tips aan om de huid en de huid gezond te houden. nagels zo gezond mogelijk voor, tijdens en na gelmanicures:

1. Zhivagui M, Hoda A, Valenzuela N, et al.DNA-schade en somatische mutaties in zoogdiercellen na bestraling met een nagellakdroger.Natuurcommunicatie.17 januari 2023;14(1):276.doi: 10.1038/s41467-023-35876-8.PMID: 36650165;PMCID: PMC9845303.

2. Hoe u nagelverzorgingsproducten veilig kunt gebruiken.Amerikaanse Food and Drug Administration.https://www.citationmachine.net/american-medical-association/cite-a-website/custom.Toegang tot 1 februari 2023.

3. Gelmanicures: tips voor gezonde nagels.Vereniging van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie.https://www.aad.org/public/everyday-care/nail-care-secrets/basics/pedicures/gel-manicures.Toegang tot 1 februari 2023.

Frontline Forum Deel 3: Verbetering van het beheer van basaalcelcarcinoom

De cutane verbinding: melanoom maandag: wat is het?

Frontline Forum Deel 2: Verbetering van het beheer van basaalcelcarcinoom

De huidverbinding: een diepgaande duik in zonbeschermende kleding

Reddingswerkers van het World Trade Center 9/11 vertonen een hoger risico op melanoom

Studie vindt kankerrisico geassocieerd met UV-nageldrogers

Spuitmachine voor bedhoofd Atezolizumab-combinatie resulteert in intracraniale activiteit bij BRAFV600+-melanoom